Arbetsförmedlingen

Jag är inte färvånad över den kritik över Arbetsförmedlingens sätt att arbeta som med jämna mellanrum dyker upp i insändare. Afs representant Len Hertzberg bemöter kritiken med sin positiva syn på myndighetens sätt att arbeta och de aldrig sinande resurserna.

Det vore klädsamt om Lena också redovisade fakta som är: Arbetsförmedlingens track record som förmedlare av arbeten kunde minst sagt vara bättre. (Man förmedlar cirka ett jobb per förmedlare och månad).

Jag hoppas att det inom Af pågår en intensiv kritisk debatt hur myndigheten skall kunna förbättra sig när det gäller förmedling av arbete . För att öka förtroendet för myndighetens sätt att arbeta borde Lena i fortsättningen inta en mer ödmjuk inställning till krtiken och även redovisa de dåliga siffrorna när det gäller förmedling av arbete.

Avståndet mellan vad arbetssökande och vad Lena svarar på kritiken och hur Lena upplever myndighetens bemötande av den sökande är monumentalt. Så bör det inte vara för att förtroendet skall kunna öka för myndighetens sätt att arbeta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0