Attityder

Träning ger färdighet inte bara på det fysiska området. I lika höggrad om inte mer ger attityd träning för att utveckla personligheten effekter för individen för att förstå samhällets olika komponenter.
Jag blir överraskad när en rutinerad sportjournalist som Bosse Hansson, och till råga på allt så finns det lika rutinerade rävar inom samma gebit som stormar till hans försvar, inte har tränat sig bättre i hur vi umgås med våra medmänniskor.
Jag förstår samtidigt att Bosse m fl inte har kunnat frigöra sig från attityden att människor är olika på grund av att pigmenten på huden är annorlunda eller saknas. Eventuellt inbegriper en annorlunda syn också på att de kommer från trakter som har haft en annan utveckling än det industrialliserade europa.
Varför dessa människors ättlingar som en gång blev underkuvade av kolonialmakter i dag skulle på något sätt fortfarande betraktas som underliga borde tillhöra attityder som för längesen borde ha tränats bort ur det mentala medvetandet.
Och i all synnerhet hos individer som dagligen umgås och har tillträde till det offentliga rummet. Hur är då attityderna hos gemene man? Förstås på en ännu lägre nivå i varje fall hos en allt för stor procent.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0