Utveckling

Det mest osannolika har inträffat och kommer att inträffa i framtiden. Experter har missat och kommer att missa hur utvecklingen framskrider. Prognoser slår sällan in därför att de bygger på pågående trender som förändras

Utvecklingen sker med nedgångar och uppgångar och ständiga krumpsprång. Politikerna förhandlar men lösningar saknas och det är kanske det bästa för lösningarna skulle skapa mer kaos jämfört med att låta skeenden ha sin gång.

Euron med nuvarande komplikationer kommer inte att få sin lösning på kort sikt liksom tragedierna i Syrien inte heller kommer till ende inom överskådlig tid.

Det mest osannolika  att experter och proffessionella aktörer kommer ta över och dirigera den globala utvecklingen är det mest sannolika. Redan har Italien bevisat att möjligheten är realistisk. Spanien följer efter.

Nästa nation upp till bevis är Irland som genom demokratiska processer inte kommer att gilla euron och de krav som Bryssel ställer för kommande samarbete.

Politikerna har misslyckats med att förklara för väljarna att en nations produktion förhåller sig till välståndet.

Varje nation vill bevisa sin suveränitet och förmåga att skapa välstånd för befolkningen. Tron på samarbete finns inte bland väljarna. Bevisas bäst när väljarna skall rösta om representanter till parlamentet i Bryssel.

Ytterligheterna är nära mellan ekonomiskt kaos och hårdhänt dirigering från Bryssel med sociala konsekvenser som följd.
Trackback
RSS 2.0