Landstinget

Jag anar inte enbart en konflikt mellan nuvarande opposition och regering utan också politiker, tjänstemän och inte minst klinikchefer när jag läser Kenneth Johannessons Debatt inlägg "Skiljelinjer i landstingsdebatten". "Verksamheterna hann före". Vad betyder det? Ingen styrning? Är det klinikcheferna som styr landstinget? Kanske tjänstemännen? Sitter politikerna i ändlösa och ineffektiva möten och käbblar om enstaka procent av budgeten?
Vet politikerna vilka satsningar som behövs för den framtida sjukvården? Jag anar att nya metoder för att bota sjukdomar kommer proffessionen tillhanda allt snabbare. Beslut behöver fattas utan årslånga diskussioner hur resurserna skall fördelas.
Jag frågar Kenneth: Borde Du inte arbeta för att förändra landstingets arbetssätt i grunden t o m att avskaffa politikerinflytandet eller i varje fall minska ineffektiviteten i beslutsystemet?
Vi är 270 000 personer i landskapet. Är det kostnadseffektivt att sprida resurserna på tre sjukhus?
Jag efterfrågar en utbyggnad av vårdval. Jag vill ha fler privatpraktiserande specialister. Jag vill kunna besöka en specialist utan att först besöka en vårdcentral. Läkare tillbringar allt mindre tid för patienten. Säkraste sättet att råda bot är att tillåta mer av fritt vårdal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0