Ny Dynamik

Bra, nu har Löfven kommit på något genialt för att skapa full sysselsättning. Socialdemokraterna skall föreslå lagstiftning för att uppnå full sysselsättning. Jag instämmer. Inget hycklande längre om att vi kan skapa de jobb som den andre inte kan. Äntligen har den ena parten kommit på den enda lösning som kan skapa full sysselsättning. Det är ärligt att ge ett uttömande svar på det olösta politiska problemet sedan två decennier tillbaka.
Socialdemokraterna har gett upp. Ingen politisk ide kan skapa full sysselsättning i ett land där sysselsättningen är beroende på efterfrågan från övriga länder såväl europeiska som från övriga världsdelar.
Genom lagstiftning skall offentlig sektor anställa de grupper som står längst från arbetsmarknaden. Uppskattningsvis hälften av de arbetslösa ca 200 000. Eftersom det rör sig om okvalificerad arbetskraft kan det bli löner på ca 20 000 kr per månad. Med socialaavgifter ca 312 000 per år Övriga kostnader för de anställda som lokaler, datorer etc kan kvittas mot skatten som samhället får tillbaka.
Total kostnad för samhället 62,4 miljarder. Gruppen kanske kostar samhället i nuläget ca 30 miljarder. Arbetsförmedlingen kan halveras ca 30 miljarder. Således neutralt.
Kommuner, landsting och andra statliga myndigheter och organisationer behöver anställa arbetsledare, mellanchefer och avdelningschefer för att organisera arbetet som de nytillkomna skall utföra. Vilket minskar den andra hälften av de arbetslösa med ca 20 000. Återstår knappt 200 000 som står relativt nära arbetsmarknaden och som får arbete genon den dynamik som det nya systemet skapar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0