Larsson från Nordea

Det påstås bland annat av Peter Franke i VF att sossarna har gjort en drömvärvning under den politiska silly season säsongen i form av Nordeas kommunikationschef och före detta valstrateg hos Göran Persson.
Göran Greider i Gomorron Sverige på Söndag förmiddagen är inte överens med Peter.
Greider menar att Nordea retoriken inte är något som kommer att höja sossarnas valtempratur snarare tvärtom.
Jag är benägen att hålla med Greider. Har L insupit näringslivsmiljön har det troligtvis inte gjort L mer vänster utan tvärtom kommer valretoriken att att hamna i mittfåran och där är det nog många som plöjer redan.
Politiken blir allt mer ointressant när sossarna försöker att erövra borgerliga väljare. Dessutom blir risken för stor för att den politik som utlovas före valet inte har något samband med den som senare genomförs. Sossarna har lurats förut under Göran Perssons första period under mitten av nittiotalet då helt andra löften stakades ut än den hårdhänta nedskärningspolitik som helt nödvändigt genomfördes.
Alltså frågan är om L kommer att upprepa samma misstag som inför valet 2006? Sossarna förnekade då att arbetslösheten var det största problemet. Nu finns inga kontroversiella frågor. Sossarna är överens om jobbskatteavdrag och ROT och RUT samt vinstdrivande bolag i välfärden. Det skall bli spännande att höra vad Larsson kommer att hitta på för valstrategiska frågor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0