Uppror

Vem kastar första stenen i skyltfönstret eller sätter eld på grannens bil. Sannolikt den som vill provocera polisen och som tidigare varit i kontakt med rättsväsendet. När polisen kommer och åskådarmassorna tätnat är det lätt att gå till angrep mot brandmän och poliser med stenar.
Det är ungdomar som inte velat anstränga sig i skolan utan redan på ett tidigt stadie ställt sig utanför samhället. Ungdomarna har dragit nitlotten i samhällets tombola. Föräldrarna har själva en kriminell bakgrund eller av andra orsaker inte kunnat agera med ett normalt föräldraansvar. De flesta kämpar sig igenom de svårigheter livet innebär.
Arbetslöshet och andra otrevligheter existerar i samhällen men kan aldrig  bli en orsak till att tillgripa våld. Samhället erbjuder en bukett av åtgärder till de som haft oturen att inte själva kunna ta tag i livet och komma in i arbetsgemenskapen.
Straff är ingen bra åtgärd mot de som redan är straffade däremot en rad sociala åtgärder i form av terapi och samtal kombinerat med överakning. Inlåsning är sällan bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0