LOs satsningar

LO representerad av beskäftige Thorvaldsson vill satsa 70 miljarder på motorvägsbygge mellan Sthlm - Gbg plus upprustning a miljonprogrammet samt omställning till förnyelsebar energi. Arbetslösheten skall med hjälp av projekten minska med kanske hälften. Thorvaldsson kastar ur sig siffror om arbetslöshet och miljarder utan att veta vilka effekter hans satsningar har på arbetslösheten.
Möjligen hade Thorvaldsson haft rätt om vi och han levat i seklets början. Nu lever vi i början av 2000 talet och arbetskraften har ersatts med teknik och maskiner. Alla har åkt genom ett vägbygge. Hur många människor syns arbeta med spade och spett? Thorvaldsson bör kolla med närmaste vägbyggnadsföretag hur många arbetare det behövs för att bygga en kilometer motorväg.
Upprustning av miljonprogrammet. Menar Thorvaldsson att vi skall återgå till statlig subventionspolitik av bostäder när det är den politiken som förorsakat nuvarande bostadsbrist. Miljonprogrammets förfall har förorsakats av hyresregleringen som gjort att hyrorna har hållits så låga att det inte funnits resurser till underhåll. VIdare har hyresregleringen inneburit att det inte varit lönsamt för privatkapital att bygga bostäder. Prisreglering av mat, bilar och käder har vi inte, därför finns det ett överflöd av dessa varor i butikerna. Bostäder och arbete saknas därför att politikerna tror att de skall kunna påverka utbud och efterfrågan.
Förnyelsebar energi är i sin linda och teknik för att ersätta kärnkraften utvecklas snabbt. Politker bör även på detta område vara försiktiga med att prioritera energislag. Låt marknaden sköta utvecklingen så blir det billigt och bra för kommande generationer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0