Skolan

Det är märkligt att förändringar till det bättre i skolan alltid skall handla om politiska reformer från högsta regeringsnivå. i varje fall är det lätt att få det intrycket när jag tar del av massmedia. Så är det naturligtvis inte. Förhoppningsvis är kommunala skolledare och rektorer och inte minst lärare involverade i dagliga förbättringsarbetet.
Organisationen har inte frihet att sätta betyg men andra reformer borde kunna genomföras lokalt utan att regeringen griper in. Störst potential till förbättringar borde gå att uppnå genom att ta del av de goda exemplen. Visst finns det före detta problem skolor som uppnår sensationella förbättringar. Men hur sprids innovationerna till andra skolor?
I den kommunala verksamheten är jag inte säker på att skolan kommer först i prioritetsordning. Om så vore fallet borde lärarlönerna inte vara låga och klasserna för stora för att lärarna skall kunna bedriva en effektiv pedagogik.
Det borde gå att vända oljetankern fortare om den kommunala verksamheten lade om prioritetsordningen i resursfördelningen. Sunne kommun skall spara fem millioner. Det betyder att skolan är första handsvalet. Fem millioner är lika med 5  kommunala tjänstemän. Det är dax att skynda på sammanslagningen av landskapets kommuner. Skolan är viktigare än prioriteringen av den kommunala byråkratin.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0