Börja nu

Jag föstår att nationens intresse måste hävdas in absurdum. Men vore det inte bättre att konstatera att för det första skall världens trettiotvå bästa fotbollslag delta i VM. Och för det andra att Portugal är ett så mycket bättre fotbollslag än Sverige. Förnärvarande, ja. Men går det att göra något för att vända på sakernas tillstånd?
 
Jag läser att Hamren börjar prata om bollinnehav och att Zlatan och Elmander måste ha bättre understöd. För den insikten respekterar jag Hamren. Men går den speliden att trolla fram över en halv vecka när inte landslaget på hela VM kvalifikationsserien har visat prov på bra passningsspel? Samtidigt är jag förundrad över att inte fullfjädrade proffs som dagligen och stundligen umgås med bollen kan prestera bättre. Hur hade passningsspelet fungerat med en Jochim Löw på bänken?
 
Hur stort inflytande har förbundskaptener på spelupplägget? Sannolikheten talar för att femton proffs måste vara överens med kaptenen om spelupplägget. Att Isaksson varje gång måste sparka ut bollen  till över halva motståndarlagets plan halva kan inte enbart vara Hamrens ide. Redan med ett sådant upplägg har laget erkänt att vi kan inte ens pröva att hålla bollen inom laget. Hur många gånger kastade Neuer ut bollen mot sverige?
 
Det sägs att målbilder har stor betydelse inför kommande prestationer. Borde Hamren ha tränat in ett antal målbilder när det gäller passningsspelet?. Så pass mycket kreativitet borde finnas i 15 proffspelare inklusive tränarteamet att åtminstone fem passningsvägar från målvakt till avslut borde vara intränade. Finns det alternativet i Hamrens verktygslåda? Det borde finnas. I så fall lås alla portar på friends arena fr o m nu och börja repetera och finslipa.
 
Slumpen kan inträffa. Kunde Sverige göra fyra pytsar mot Tyskland på bortaplan kan det omöjliga inträffa en gång till. Men mot överlägsna lag inom så kort tid, inte troligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0