Löfvens ideer

Det finns arbete i övermåtta heter det i debatten men det är dåligt med betalningsviljan fråmst från skattebetalarnas sida. Löfven lovar att arbetslösheten om sex år skall sjunka till hälften och vara europas lägsta.
Det förutsätter att mängden arbete är av den art att alla arbetslösa är anpassade till alla artbeten som Löfven skall skapa. Att inte så är fallet redan i dag finns det exempel på.
Värmlands nytt rapporterar i dag att i Munkfors och Branäs finns 300 Thailändska bärplockare som tjänar knappt 20 000 i månaden. Samtidigt sitter ett hundratal sysslolösa  flyktingar  och mår dåligt runt om i Värmland. 
Om integrationspolitiken skulle fungera till 100% skull det betyda att utifrån kommande kunde arbeta dag 1 med undantag för en veckas introduktionskurs i svenska samhället. Det skulle ocks förutsätta att alla vore lämpade för alla arbeten som erbjöds. 
Bara detta enda exempel omkullkastar Löfvens ideer om att sänka arbetslösheten till 4% år 2020. Tar Löfven hänsyn till dels flyktingströmmar kommande år dels till att nuvarande och kommande arbetslösa är anpassade till de jobb som eventuellt skapas? Tror Löfven att det går att utbilda en halv million människor av varierande beskaffenhet till de jobb som eventuellt skapas? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0