Anpassning

Löfven lovar. ”Ingen ungdom som slutar gymnasiet med underkända betyg skall gå arbetslös från dag 1″ Jag frågar: hur skall det går till? Skall arbetsförmedlingen placera ut personer i kommun korridorerna? Skall ungdomar efter midsommarhelgen åter börja i gymnasiet? Eller kommer privata arbetsgivare att lojalt anmäla att platser är lediga och det är bara att komma så har vi ledig personal som är beredda att ta hand om Er.
Sjöstedt säger i partiledardebatten att personer som blir arbetslösa får ”nästan ingen ting”.
Beskriv verkligheten.A-kassa plus arbetslöshetsförsäkring kollektivavtalad ger någonstans mellan 800-900 kronor per dag, således 18 000 brutto per månad.
Dagens politiska debatt karakteriseras av grova överdrifter om den svenska modellens förfall. De som tror att mycket kommer att bli annorlunda vid ett regeringsskifte kommer att bli grymt besvikna. Visst skulle jag önska att Suhonen med fleras modell kunde införas med skattehöjningar och lånefinansierade investeringsprogram för infrastruktur, miljöinvesteringar och avskaffande av bostadsbristen. Tyvärr kommer inte det att hjälpa de 200 000 som står längst från arbetsmarknaden. Och framför allt fungerar inte denna modell i ett land som lever på export och behovet av att följa med i en snabb teknikutveckling för att hänga med i konkurrensen. Politiken måste anpassas efter marknadsutvecklingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0