Långsiktigt tänkande

Så skriver Carl Bildt på bloggen: inte heller i denna krets (internationella analytiker inklusive ryssar) gick det att hitta någon som förutsett det aggressiva ryska uppträdandet under de senaste månaderna, och det är inget tvivel om att det nu pågår en betydande omvärdering av synen på Ryssland och dess politik i breda västliga kretsar.
 
Gick Syrien krisen att föruspå, gick finanskrisen att förutspå, gick arabiska våren att föruspå? Det bara händer genom ex att någon sätter eld på sig. Vad kommer härnäst? Ingen vet och lika bra är väl det. Kanske ändå inte. För när det händer sätter internationella organ in åtgärder som på kort sikt kräver enorma insatser. Tänk om världens makthavare kunde tänka och agera långsiktigt. Vårt eget nationella parlament kunde börja tänka långsiktigt när det gäller inte minst klimat och fred på jorden.
 
Hur är det med oss själva. Visst skall det mesta gå snabbt. Kommer jag på något skall det ske omedelbart. Lyckligtvis kommer inte jag på så mycket. Det är bra det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0