Löfvens politik

Jag lyssnade på Löfvens Lördagsintervju.
 
Löfven vill ha heltid för alla även om det inte finns arbetsuppgifter. Tråkigt för anställda och dyrt för oss alla. Mer av flexibilitet är det som arbetsmarknaden efterfrågar både från arbetsgivare och anställda. Varför skall jag sitta här och inget göra om jag hade kunnat jobba hemifrån och jobba med något annat, kommer det att låta i fika rummet om personen alls får plats i fikarummet. Bättre att kalla hit mig med modern teknik, säger telefonförsäljaren.
 
Arbetsförmedlingen skall bli proffsigare, säger Löfven. Vad är det som hindrar arbetsförmedlare att utnyttja sin innovationskraft i dag? Detaljerade regler, stoltserar Löfven med. Är det någon som tror att arbetsförmedlare förvägrar en arbetslös ett jobb eller utbildning på grund av för många detaljerade regler. Knappast, en arbetsförmedlare kan inte ens lära sig alla detaljerade regler, om det nu finns så många som Löfven säger?
 
Utbildning lönar sig inte har arbetsförmedlingen nyligen konstaterat. 4000 svetsare utbidades förra året. Idag finns det 83 lediga svetsjobb som inte blir tillsatta. Alla grupper skall hjälpas till ett arbete. I dag mottar 30 000 svenska ungdomar aktivitetsersättning ett annat ord för förtidspension. Ungdomarna kommer från vad samhället tidigare kallade för hjälpklasser och har ingen godkänd gymnasieutbildning. Löfven skall sätta ungdomarna i utbildning för att de skall vara kvalificerade för att ta jobb.
 
Bärplockning och skogsplantering utförs av i huvusakligen polacker. Även byggnadsarbeten utförs av polacker. Varför? Därför att de en stor procent av de arbetslösa inte är lämpade för de arbetena. Så är det också med en del ungdomsjobb inom restaurang näringen. Hälften kanske är lämpade att steka hamburgare resten har inte den kompetensen och har svårt att lära sig köksgöromål på ett för arbetsgivaren godtagbart sätt.
 
Jag besökte Branäs skidanläggning. Jag hörde ingen av servicepersonalen som pratade värmändska. Kanske berodde det på att ytterst få av de arbetslösa värmländska ungdomarna var lämpade för servicejobb.
 
Visst är det märkligt att opinionen styr över till ett annat alternativ när vi har en regering som klarat oss ur den värsta ekonomiska kris som inträffat i modern tid. Opositionen har lyckats få genomslag för alla eländesbeskrivningar inom sjukvård och arbetsmarknad samt inte minst rysskräcken har åter gripit tag i allmänheten som eventuellt tror att allmänn vpl åter skall införas vid regeringsskifte.
 
Ökningen till Hemvärnet är märklig. Tror folk att ryssen kommer att invadera?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0