Bedrövligt

Sämsta jag skådat ett svenskt landslag prestera. Jag räknade till en sekvens med mer än tio passningar inom laget över de nittio minuterna. Det kunde lika gärna ha blivit 2 - 5. Den individuella skickligheten hos 9 spelare når bottenbetyg. Isaksson är målvakt och kan inte jämföras med utespelare annat än vid utsparkar och att sätta igång spelet och där är Isak ungefär lika dålig som alla andra målvakter. utom Neuer som är en bollbegåvning.

Zlatan är förstås outstanding. Men varför kan inte ett svenskt landslag hålla i bollen mer än några tio sekunder. Borde gå mot ett mediokert lag som danskarna. Bollmottagningen är under all kritik. Och att göra sig passningsbar är det för svårt på grund av motståndarens skicklighet eller blir hjärnan snabbt uttröttad efter några få minuters spel? Sverige kommer att bli lika förnedrade i EM som Malmö blivit i Champion Ligan. Vad beror det på att svenska fotbollspelare inte är som andra nationers i övriga europa några undantagna som finland och norge som är ungefär som vi?

Zlatans frisparks mål var fotbollsgodis likaså hans snabba förflyttning inom straffområdet för att göra sig omarkerad och få utrymme för att smeka bollen i mål. Således måste förflyttning komma dit bollen är tänkt att spelas av en medspelare. När skall Hamrin m fl börja fundera på den tekniska finessen?