Våldsbejakande extremism

Undenfallenheten från svenska myndigheter mot radikala våldsbejakande muslimer är inte bara oroväckande utan gränsar till ren dumhet. Kristna grupper flyr från Syrien på grund av att de är förföljda och trakasserade av extrema muslimer för att mötas på svenska flyktingboende av samma människor.
 
http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.3036815-ismail-sarskilda-boenden-nodvand
 
Hur länge skall vi acceptera att detta får ske inom landets gränser? Är beteendet straffbart? Skall vi acceptera att det inte längre råder religionsfrihet i landet och skilja grupperna åt ? Varför utvisas inte de som trakaserar eller lagförs?
 
I DN debatt http://www.dn.se/debatt/utanforskapsomraden-grogrund-for-extremism/ efterlyser två forskare kraftag mot radikal muslimsk extremism. Vad kommer att hända? Ranstorp och Hyllengren frågar sig när skygglapparna kastas och åtgärder vidtas mot våldsbejakande grupper.
 
Jag är uppriktigt förvånad över hur beteendet kan fortgå. Mona Sahlin har verkat i snart två år med projektet att få bukt med radikala våldsbejakande extremism i kommunerna. Resultatet hittills verkar snarare förvärras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0