Johaug

Jag har full empati med Johaugs situation och hennes beslut att använda salvan. Och jag lockas att använda den för henne positiva konspirationsteorin. Många tror att världsstjärnor är för mer än vi vanliga dödliga. För mig framstår toppidrottare självklart som mer sårbara än en normalt tänkande människa. Tänket är till 100% inriktat på nästa träningspass och att när morgonstunden inträffar, känna efter , hur mår jag i dag?
 
Jag anar att läppsåret hade sressat J. i flera dagar med dåligt näringsintag och att inte kunnat fullfölja träningsprogrammet till 100% som en konsekvens av läppsåret. Att i den situationen kleta på en salva som en läkare ger henne framstår för mig lika trovärdigt som det otroliga att inte kolla vad som står på förpackningen.
 
Tror någon som det antyds att J. skulle dölja läppkletet med att ha injicerat anabola tidigare och efter senaste testet i maj är det den fullödiga 100% negativa konspirationsteorin.
 
Lena Anderssons analys av Js kroppskonstruktion är den mest trovärdiga analysen till Js framgångar. Dvs att hon har en optimal kombination av litet underhudsfett och hög muskelvolym. Därtill avslutar hon krönikan med frågan om toppidrotten måste vara lika fundamentalistisk som de som läser koranen bokstavligt?
 
Många blandar ihop Js missöde med astma medecineringen och konspirerar att detta skulle vara någon gråzon i norskt idrottsutövande. Jag anser att norrmännen håller på att bli ett föregångsland när det gäller elitträning och toppning av elitaktiva. Senast bevisat genom framgångarna i cykel VM i Doha. I en så stor sport som cykel ser jag tre normän sista 10 milen ständigt bland de främsta i klungan och att de inte riktigt behärskade finishen var väntat bland europas och världens toppcyklister men ändå vara sexa och sjua oerhört starkt.
 
 
 
 

SHL framgångsfaktor

SHLs publiksnitt per match ligger på strax under 6000. Hur stor procent av publiksnittet kan skönja olika spelideer som tränarna redovisar vid intevjuer och inför säsongstarten? Frågan är om spelarna själva förstår hur de skall agera inför olika taktiska finesser som tränarna går igenom på blädderblock och medhavda tavlor?
 
Vad avgör hur ett lag placerar sig i tabellen? Ja, inte är det att en lagledare har utformat ett unikt spelsystem. Snarare anar jag att det skapar förvirring inom tjugo mannna truppen. Således det är helt andra faktorer som avgör den slutliga tabellplaceringen.
 
Jag hör enskilda spelare intevjuvas inför matchen och i pauser. Uttryck som vi måste skjuta mer och åka skridskor mer och vara mer aggressiva hör till vanligheterna.
 
Ju fler minuter ett lag kan befinna sig i motståndarens försvarszon ju större möjligheter till seger. Inte sällan är det slumpen som avgör när målen blir till och för att slumpen skall bli en framgångsfaktor måste den ges chansen.
 
Den absolut viktigaste faktorn för att kunna befinna sig i motståndarens försvarszon är att spelarna i snitt är överlägsna motståndaren i skridskoåkning. Spelskickligheten hos SHL spelare är av underordnad betydelse för den varierar inte så den har inte en avgörande betydelse.
 
Att träna upp förmågan att tåla 45 - 60 sek intensiv skridskoåkning tillsammans med en i övrigt god kroppsstyrka blir den viktigaste egenskapen hos den genomsnittlige SHL spelaren. Den tränare som misslyckas med den aktiviteten kommer att få se sitt lag på nedre delen av tabellen.
 
 

Jägaren

Naturen är underbar och en källa till avkoppling, rekreation och tidsfördriv. Att vistas vid en sjö i solen i olika lägen med något medhaft att dricka och äta är höjden av njutning. Allt färre utnyttjar skogens rikedomar. Att plocka bär och andra läckerheter är inte längre nåbart för en storstadsbo. 
 
Vilda djur visar sig sällan för människan. På senare tid har samhället försökt att återställa balansen i naturen genom att plantera in ex varg. Vargen står högst upp i näringskjedjan och människan har förstått att vargen är viktig för balansen.
 
Dock för kategorin jägare är det en katastrof att vargen äter upp en del av älgbeståndet och på så vis återställer naturens naturliga balans. Jägaren har investerat i slakthus och redskap för att kunna skära ut älgfileer på bästa sätt och nu kan inte jägaren skjuta det antal älgar som ger en rimlig avkastning på investeringarna. Jägarrepresentanter uppträder i rutan närmast med tårarna trillande och beklagar sig att inte kunna få idka rovdrift i naturen som i fornstora dar när samma kategori hade utrotat vargen och förstört balansen i naturen.
 
 

Ökade pensioner till kommande generationer

Internationella engelska skolan noterades på börsen 29 september. 29% av aktierna såldes ut och trycket var enormt från investerare att få tilldelning. Aktien övertecknades 25 ggr och kursen steg till över 70 kr från 52 kr innan börsen stängde på fredag eftermiddag.
 
Barbro Bergström startade skolan 1992 huvudsakligen i konkurrens med undermåliga kommunala skolor i Järfälla. Konceptet har blivit en framgångssaga. Otroligt nog tycks ordning och reda i klassrummet  vara konceptet som har fört företaget till ett av de lönsamma i välfärdsektorn.
 
I dag läser jag i media att 3 av fyra föräldrar vill flytta eleverna till en bättre skola. Jag förstår att Engelska skolan inte kan ta över alla landets skolor från nollan till sista årskurs i gymnasiet. 
 
Troligen vore det en gigantisk effiktivisering av kommunala och statliga medel om så skedde. Således att privatisera hela skol Sverige. 
 
Pensionsfonderna kunde köpa aktier i koncernen och på så vis kan kommande generationer få tillbaks vad nuvarande generationer betalar in i skatt för att driva skolor.
 
Löfven tycks ha fattat noll när han i våras kritiserade Academia, ett annat skolbolag som då noterades på börsen. Löfven var arg för att svenska skolbarn såldes ut på börsen. I stället borde han ha varit glad för att svenska barn nu fick tillfälle till ordning och reda i allt större utsträckning. Engelska skolan har en kö på 100 000 kunskapshungriga barn som nu får sin skoldag spolierad av kaos i klassrummet.
 

RSS 2.0