EM Guld till Sverige

Nu skall jag vara riktigt omöjligt positiv och tippar Sverige som EM vinnare i fotboll 2008. Och vad grundar jag ett sådant orealistiskt tips på ? Varför kan inte Sverige vinna när Grekland och Danmark har gjort det i närtid ? Men vad fordras ? I de intervjuer och kommentarer som hittills gjorts efter lottningen har inte vad jag kunnat höra/se någon sagt något om det Svenska spelsystemet. I träningsmatcherna inför EM slutspelet kommer vi att få se ett helt annat Sverige än det landslag som hittills har slagit meningslösa bröst- och huvudpassningar mot anfallspågarna.
Nu rullas bollen i försvarslinjen och mittfältet utnyttjas för att skapa möjligheter till häftiga/grymma djupledslöpningar från anfallstrion. Just det, Sverige kommer att spela enligt modellen 4-3-3 med möjlighet att snabbt ställa om till 4-5-1.
Allt beordrat av Lagerbäck och Andersson.
Mustafa Mohammed kommer att vara med på samlingarna och inspirera till den löpträning som krävs när växlingarna mellan spelsystemen beordras av ledningen. Omställningen kräver också att backlinjen tränar upp förmågan att med ett tillslag snabbt rulla bollen mellan sig och mittfältet samt förkovra sig i att ställa om i positioner allt eftersom spelet växlar.
Motståndarna kommer inte att hinna uppfatta Sveriges nya strategi för de kommer att enbart studera gruppspelet som ledde till att Sverige kunde ta sig till EM slutspelet.
Sveriges väg mot EM final kommer att börja med idel segrar i gruppen med noll insläppta mål och fem gjorda.
Därefter väntar tvåan i dödens grupp och det kan bli en överraskning. Varför inte Rumänien ?
Storseger med 3 ? 0 i kvarten, och i semi väntar möjligen Spanien. Inga problem, Sverige har förfinat sitt spelsystem och spelar nu drömfotboll. Spanien fullständigt utspelat och seger med 4 ? 0.
Hur kunde det gå så ? Genom ett tålmodigt bolltrillande fick svenskarna spanjorerna att totalt tappa fattningen. Första halvlek 0 ? 0, och sedan började spanjorerna att spela fullständigt omdömelöst i straffområdet och djupledslöpningarna gav Sverige två straffar i snabbföljd och de två sista målen kom på dels ett jätteskott av Källström från halva motståndarens plan och därefter i absolut sista matchminuten nickade Ibra in en starkt skruvad hörna vid bortre stolpen.
I finalen möter Sverige Polen.
Ett Polen som tagit sig till finalen genom ett otroligt defensivt och spelförstörande spelsystem. Delvis också med mycken tur genom straffvinster och mål på fasta situationer i matchens absolut sista spelminut. Polen har slagit Turkiet respektive Portugal i kvart och semi genom straffavgöranden. I gruppspelet avgjordes alla tre matcherna i matchens sista minut på frisparkar och en hörna. Utöver själva fotbollssparkandet har Polens fans utmärkt sig genom att aggressivt attackera allt och alla före och efter matcherna. Detta beteende total vänder inför finalen och mycket tack vare de tusentals svenska fansen som på ett grymt trevligt sätt lugnat ned de Polska fansen delvis på grund av sin numerera överlägsenhet. Det har kramats och drukits öl i parker och på gator i Wien.
Matchen får karaktären av en handbollsmatch då Polska laget drar sig tillbaks och ställer upp sig strax utanför straffområdet och idkar igelkottstaktik. Sverige pressar och spelar ett lugnt och metodiskt passningsspel med mycket bredd genom dels mittfält- och backlinje som fyller på. En djupledslöpning av Källström i andra halvlekens 42 minuten kommer att avgöra matchen och göra Sverige till EM mästare. Strax före förlängda mållinjen når Källström upp Djuric väl avvägda löpboll och passar snett inåt bakåt till Berg som knallhårt sätter bollen i nättaket.
Lagerbäck ensam utses sensationellt till Svenska Dagbladets guldvinnare för sitt genidrag att ändra på spelsystemet och till råga på allt hålla det hemligt till början av turneringen då alla inklusive fans och motståndare fullständigt togs på sängen. Tyvärr lämnar Lagerbäck Sverige för Portugal och Benfica mycket på grund av att Svennis säljer sitt hus utanför Portugals huvudstad. Roland Nilsson bryter kontraktet med IFF och blir ny landslagsledare med ansvar för att Sverige skall göra en bra insats i Sydafrika.

Tipset
Portugal                  
Turkiet                  
      Portugal - Kroatien            
             Portugal - Polen      
      Turkiet - Polen            
Polen                  
Kroatien                  

                   Sverige - Polen

Italien                  
Rumänien                  
      Italien - Spanien            
             Sverige - Spanien      
      Sverige - Rumänien
Sverige      
Spanien

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0