I går

I dag har det varit en riktig sommardag. Började visserligen som vilken dag som helst med sedvanlig matlådeproduktion denna gång med köttfärsås och pasta. Länge sedan sist konstigt nog med sådan populär mat. Men det har å andra sidan blivit andra nyttigheter.
Därefter när hustrun givit sig av till jobbet blev det lite småplock i hemmets lugna vrå. Sommaren står ju vid dörren så avfärden för simturen till Skutis lät inte dröja på sig.
Väl vid bastun ingen tid att förlora. Snabbt i och lugna simtag bort mot berghällen som denna förmiddag passerades med någon hundra meter. Mest ungdomar på berghällarna men en och annan äldre dam och även par ju närmare bastun man kommer. Det är ålderskategorivis indelat på Skutis.
Träffar på två välmatade damer bakom bastun och ett livligt samspråk uppstår om både ditt och datt. Jag kände dom sedan flydda tider.
Så var det dax att sätta sig på cykelen och åka ned till sta'n för att fixa jästnärsalt och jäst till rabarbersatsen. Det är gott att ha något stärkande när Mars solen börjar krypa fram över horisonten. Väl åter på Henstad lite småprat med grann tösa som höll på med biltvätt. Maken var på arbete i Gbg. Funderade på att ta biken och möta honom i Säffle men det var i vanlig ordning lite hastigt påkommet. Bättre planering och aktiviteten kan sättas i verket.
Gott i alla fall med en försvarlig portion pasta och köttfärsås till lunchtravet. Inget spel på gång men i alla fall go underhållning med Professorn som berättade att han "satte" V65 på Arvika föregående kväll.
Så var det dax för undan städning och produktion av rabarbervinet. Alltid lite plock med diverse attiraljer som drar ut på tiden. Men till slut ryggläge på baksidan av huset i den nästan 30 gradiga skuggan. Härlig avslappning i en halvtimma.

Biken väntade på att aktiveras. Jag kände för en kortare tur över Sörmon via Önnerud. Snabbt över E18 ner mot Vänern och hamnade i en härlig avskild vik med berghällar i den underbara värmen. Gled nedför klipphällarna i vattnet och låg bara och skvalpade och njöt av stillheten. Ingen mänsklig varelse  varken syntes eller hördes jo långt ut i vattnet en tramp båt med ca fyra ungdomar som stojade. Vilken härlig stund.
Åter på biken för hemfärd över Bomsta och Skutbergsvägen.
Kommer hem då har grann tösa varit ute på en dryg timmas inlines åkning. Berättade i alla fall om mina äventyr.
Kvällen avslutades med lite sallad och skinka när hustrun kom åter från sitt förvärv. Vilken god Bacardi drink som avslutning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0