Funderingar

Nu duschar opposition och regering kommuner och landsting med skattemedel. Jag undrar om skattepengarna kommer att användas till det de är tänkta till?

Om några år kommer säkert rapporter från RRV att i stället för fler förskollärar, grundskollärare och äldrevårdare blev det fler kommunala tjänstemän och mer kostsamma kommunala projekt i form av inomhushallar,upplevelsecentra, broar och tunnlar. Så har den spendersamma kommunala historien sett ut hittills.

Oppositionen stoltserar med att regeringens stril av miljarder är för liten i stället skall munstycket vidgas till 12 miljarder varav hälften skall tas tillbaka i form av ökade skatter. Hoppas att tillräckligt många marginalväljare genomskådar dumheterna.

Allt skall komma uppifrån. Jag undrar vad gör den kommunala byråkratin om dagarna? De flesta kommuner stoltserar med strategi tjänstemän, utvecklingsdirektörer, kommundirektörer m fl märkvärdiga titulaturer. Alla dessa välbetalda tjänstemän måste de sitta och vänta på att Mona skall komma på att alla barn behöver att vara på dagis även om farsan och morsan blir arbetslös? Skrämmande ineffektivitet.

Och Värmlands läns Landsting gör samtliga vårdcentraler tillgängliga för eventuella patienter. Eller skall Maria Larsson vara tvunge att säga till byråkraterna det också?

Läs den inträngande analysen om ungdomsarbetslösheten i dag på DN debatt. I stället för strax under 30% ungdomsarbetslöshet är den möjligen så låg som 6%. Vilka fler politikerområden är svenska folket lurade av politikerna om? Handlar allt om retorik och att tillskansa sig makten med ohederliga argument?

Okunnighet är demokratins största fara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0