Bryt det invanda mönstret

Att våga bryta invanda mönster och visa prov på fantasi, kreativitet och nytänkande är en bristvara i synnerhet hos lokala makthavare. I väntan på order uppifrån går den kommunala och landstings styrda verksamheten på tomgång och i invanda mönster

Varför inte pröva nya ideer på eget initiativ utan att det sanktionerats från riksdagen och departement.

Värmländsk ungdomsarbetslöshet borde kuna lösas på en kafferast. Sprid ut ungdomarna inom hemtjänsten, åldringsvården, skolan, barnomsorgen m  fl verksamheter.

Vi har inte resurser att ta hand om praktikanterna blir kommentaren. Låt det bli en utmaning. Ett eftersträvansvärt mål i verksamheten.

Låt inte verksamheten stanna vid debattartiklar, konferenser och planeringsmöten. Gå inte från ett möte utan att något operativt har beslutats. Något som får något att hända ute på fältet. Något som får allmänheten att höja på ögonbrynen och häpet utbrista: Vad enkelt och bra, det här har vi väntat på länge.

Våga ex ta grepp och inför nytänkande inom skolan. Prioritera om och höj lärarnas löner och dra ned på skolans administration och annan kommunal administration. Våga göra något radikalt. Bryt det traditionella.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0