Länsråd och Socialdirektör

Brukar bläddra igenom lokaltidningen som hastigast som en av de första morgonaktiviteterna. Börjar för det mesta bakifrån för att se om debatt artiklarna är av intresse och om det finns någon skarpsynt insändare.

Annonsidorna är inget som jag stannar och granskar. Men ingen regel utan undantag. Senaste tiden har blicken hejdat sig vid Länstyrelsens annons för att hitta Länsråd.

I dag stannade ögats irrande över sidorna vid Karlstads Kommuns annonsering efter en ny Socialdirektör.

Jag är en ivrig förespråkare för att spara på skattekronor och ett av medlen är naturligtvis att minska den offentliga byråkratin. Skattekronor gör nytta och har effekt för medborgare men alltför många går enbart upp i rök och gagnar enbart den ofantliga byråkratins invånare.

Här har byråkratin två tjänster som med lite möda och utredningsarbete kan avskaffas. Höga tjänster har ytterligare småchefer under sig. Mitt förslag är att pröva att fördela arbetet på de lägre cheferna. Många nivåer skapar internt i form av långa och tråkiga möten, arbetsformer som inte gagnar det operativa arbetet som möjligen är nödvändigt. Dessutom utvecklar det medarbetarna när de inte behöver sitta och vänta på vilket beslut chefen skall ta utan istället själv snabbt kan fatta ett avgörande beslut i regel till gagn för kommuninnevånarna.

Kostnade för var och en av de tjänster som nu är aktuella för tillsättning är enbart i lönekostnader en million vardera. Med omkostnader för resor, lokaler mm sparar skattebetalarna två millioner kronor. Effekten på servicen till medborgarna är negligerbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0