Överraskande

Det va' som tusan. Jag läser i DN att en grupp socialdemokrater med den förståndige Luciano Astudillo och retoriskt grymme och högljudda Veronica Palm vill införa ett tillfälligt jobbskatteavdrag. Hur kommer det att tas emot av de värsta kritikerna inom rörelsen?

Gruppen tycks vara överens om att ett jobbskatteavdrag kan öka drivkraften till att ta ett jobb i stället för att leva på bidrag. Kan det bli allians över alla partier utom Ohly som anser att statskapitalism är lösningen på alla samhälleliga problem.

Nått radikalt måste hel klart göras i de mest utsatta områdena där arbetslösheten uppgår till 41%. Men frågan är vilka arbeten dessa grupper kan komma ifrågan för. Dock politikernas uppgift är inte att skapa arbeten utan att öka drivkrafterna. Och det är precis det som nuvarande regering har haft som målsättning sedan valet 2006.

Om det också går att ta bort värnskatten som infördes i början av 90 talet då kan vilket för övrigt är bevisat i ekonomisk forskning samhället få en rejäl stimulans för ökad tillväxt. Inte kanske minst gynnar det grupper som svarar för enkla servicetjänster i och med att högavlönade mer anlitar restauranger och andra serviceinrättningar.

Det vore bra om skriket på mer utbildning åt grupper som har svårt för att tillgodogöra sig ens den enklaste gymnasielinjen delvis tystnade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0