Orättvisor

När den egna nationens hjältar kommer först till mållinjen utbryter glädjefnatt men få tänker på eftersläntarna som i varje fall enligt de talrika analytikerna och kommentatorerna har missgynnats av för dåligt material. Glädjen borde grumlas av att alla inte fått samma förutsättningar att prestera utifrån de rent mentala och fysiska egenskaperna.

Och även hoppar orättvisor in i de fysiska egenskaperna i form av att organisationer har tillåtelse att manipulera med aktivas eventuella tillkortakommande när det gäller egenskaper i luftrör och andningsapparaten.

När vinner den bäste?

Åtminstone borde internationella skidförbundet försöka att skapa någotsånär lika förutsättningar genom att ta bort osäkerheten när det gäller vallaförutsättningarna. Det är tråkigt för skidåkaren att efter någon kilometers åkning behöva konstatera att i dag har jag ingen chans att konkurrera på grund av smörjningen under skidorna. Inte heller borde det vara tillfredställande att kunna glida ifrån en konkurrent på grund av bättre vallateams prestationer.

Johan Olsson konstaterade efter 15 km loppet att i dag kunde jag lika gärna ha sprungit och det hade varit mer rättvist.

Låt arrangören tillhandahålla valla team som vallar alla skidor exakt lika och låt leverantörer av skidor tillhandahålla sitt märke i olika lopp. Och tillåt inga medecinska experiment för att vidga luftrör och minska på nästäppa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0