Ineffektivitet i offentlig verksamhet

Bert Karlsson tjänar millioner på att ordna bostäder åt utifrån kommande människor. Jag är förundrad över att inte staten kan ordna bostäder utan överlåter planering och lösning av en så fundamental sak som att människor skall ha någonstans att bo när de anländer till landet. 
 
Jag lyssnar till en interview med Azita Shariati VD för Sodexo i Sverige. Hon kom som flykting till Göteborg 1998 och ville lära sig svenska från dag 1. Svaret från byråktatin blev: vänta på kallelse, troligen dröjer det ett halvår. Azita tog kontakt med ett privat företag och lärde sig svenska samtidigt som hon arbetade som vårdbiträde.
 
Jag är överraskad och förundrad över att inte politikerna har lärt sig någonting av Azitas introduktion och integration i samhället. Det har dock gått några år sedan 1998 och debatten pågår dagligen om den misslyckade integrationen.
 
Varför har inte någon underbetald driftig lärare startat svensk undervisning och tjänat pengar på mängder av invandrare som sitter och väntar månader på flyktingförläggningar och inte vill något hellre än lära sig språket och förtjäna uppehället ? Och varför har inte svenska politiker introducerat ett system där SFIF sköts av privata skolor? För att nu inte nämna de millioner kanske milliarder som svenska skattebetalare missar på grund av politikers tafatthet och försummelser.
 
I dag den 15 juli producerar Ylva Johansson en Debattartikel på DN som innehåller ord och åter ord och åtgärder som dröjer till 2020 innan de har haft effekt. Starta enkla åtgärder snarast och uppmuntra till mer privatiseringar av offentlig verksamhet och tillåt företag att tjäna pengar som Bert Karlsson har visat exempel på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0