Förberedelser inför EM

 
 
Hur skall landslaget förbereda sig inför EM i Frankrike om sex månader? Och hur bör förbundskaptenen agera?Första åtgärden borde vara att ta ett starkt träningsgrepp om de som kommer att bli aktuella. Dvs komma överens med spelarna att det fordras extra träningsinsatser  utöver träningen på klubbnivå om vederbörande är med på att prestera ett överraskande resultat för laget. Ex måste löpförmågan förbättras och den individuella styrkan. Två löppass i veckan i form av korta intervaller ex 100 x 100m som slutmål första veckan i juni. Då fordras det att spelarna börjar nu med ett test vad var och en förmår för att succesivt höja förmågan till en vecka före första match. Sex till åtta utvalda styrkemoment med tonvikt på spänst kompletterar löppasset. 
 
Sedan kommer vi till speltaktiken. Teori genomgångar på ett tidigt stadium ex i samband med julhelgen. Hamren skall förklara att bolltrillandet på egen planhalva är första målsättningen. Minst åtta moment med upptill 20 säkra passninger inom ramen för nittio minuter bör vara målsättningen till att börja med. Vissa spelare ex fyra st skall specialisera sig på krossbollar från egen planhalva till mitten av motståndarens ytterlinje. Andra skall ha som specialitet att slå en 20 meters passning i form av en hård bredsida till en specifik punkt på motståndarens mittenhalva.
 
När passningssäkerheten har infunnit sig på egen planhalva skall målsättningen vara att flytta upp spelet i vissa sekvenser på motståndarens planhalva. Dette låter sig självklart inte göras med lätthet efter som vi möter kvalificerat motstånd. Med utan höga målsättningar inga framgångar. 
 
Fasta situationer tränas vid samlingar och här tror jag att träningen överdrivs. Fasta situationer behöver egentligen inte tränas på plan utan kan med fördel förklaras med teorilektioner.
 
Och sist men inte mnst förklara att nu överger vi 4-4-2 utan laget skall förflytta sig efter hur spelet utvecklas och det är då den stärkta löpförmågan kommer laget tillgodo. Och fowards skall inte stå och vänta på inlägg utan löper med från försvar til anfall. Hela laget försvarar sig och hela laget går till anfall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0