Samhällsbygget

Ibland visar det sig att det oväntade plötsligt kan bli lösningen på svårartade problem. Kan det komma att bli så att människor själva löser egna problem utan inblandning av myndigheter. Ett första myrsteg kan vara de som NWT rapporterar om i dag nämligen att utanförskap löses genom att människor går till företag och frågar om någon vill anställa dem mot en ersättning som både företaget och individen finner acceptabelt.
 
När fackföreningar inom LO förbunden upptäcker vad som håller på att ske kommer de att i början vidta sina vanliga metoder med blockader. I längden visar det sig att allmänheten inte kommer att acceptera metoderna. Verkligheten kommer att ta överhand och vi får en arbetskraft som arbetar för löner som kommer att vara långt från kollektivavtalsnivåerna. Politikerna kommer att stå maktlösa mot att människor bor trångt och arbetar för löner som gör att de kan klara hyra, mat och kläder.
 
Ingen tror väl att svensk byråkrati kan bemästra att utvisa 60 000 människor som nekas asyl. När majoriteten av dessa har skafat sig försörjning på egen hand kommer verkligheten att kräva att de får svenskt medborgarskap. Sedan kan politikerna stå i talarstolar och prata om A och B lag. Fackföreningarna kommer att förlora medlemmar och politikernas makt minskar. 
 
Vem tror att politikerna kommer att kunna bygga 70 000 bostäder per år med de regleringar av marknaden som i dag finns? Redan har Sveriges RD tappat kontrollen över invandringen och det skall komma att visa sig att de ocks tappar kontrollen över samhällsbygget. För närvarande är landets politiker lamslagna och handlingsförlamade med utredning på utredning och prat om samarbete som aldrig kommer till stånd på grund av ideologiska låsningar framför allt från socialdemokraterna som inästa val inte kommer upp till 20%.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0