Regler och Staket och utveckling

 
Insiders försvaras av Socialdemokrater. LO försvarar insiders. Solidaritet krävs från vänstern. Socialdemokraterna identifieras med begreppet solidaritet. Nu förvägrar rörelsen utifrån kommande tillträde till landet. LO kräver högre löner till de som redan har arbete och stänger därigenom ute de som inte kommit in. Fri rörlighet är nu ett begrepp som har förpassats till bakgården.
 
Lena Andersson har i dagens DN en träffsäker krönika. Hon beskriver hur meningslöst motståndet har varit när det gäller kvinnans rösträtt muren runt kommunismen och slutar med att jämföra dagens barriärer mot fri rörlighet som meningslösa.
 
Det går att gå ännu längre. Putins skräckvälde mot grannarna och som en följd därav återuppväckta Rysslands skräcken i landet kommer om en snar framtid att vara ett minne blott. Rysslands folk kommer att kräva frihet och befrielse från auktoriteter och militärvälde. Någonstans har väl Svetlana Aleksijevitj frö börjat gro.
 
Och försvarsslöseriet som nu pågår i vårt land kunde ha använts på ett bättre sätt. Men försvarutgifterna i framtiden kommer att vara försumbara i statsbudgeten. 
 
Religionerna kommer som en följd av Lena Anderssons slutsatser att spela en allt mindre roll i människors liv men det kommer att ta längre tid än minskningen av landets försvarsutgifter.
 
Och arbetsmarknaden och bostadsmarknaden kommer att reformeras så småningom trots nuvarande hårdnackade motstånd från LO och Socialdemokraterna.
 
När människor får allt mer information och demokratin utvecklas behövs allt mindre av regler och staket. Människor reglerar sig själva och tar sig de friheter de behöver. Samtidigt som teknikska utvecklingen gör att livet blir allt uthärdligare för allt fler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0