Aktiespekulationer

För den aktieintresserade och spekulationsbenägen redovisar jag nedan några godbitar.
C-RAD B är noterat på Aktietorget och är ett högteknologiskt bolag inom sjukvården. Bolaget noterades i juli 2007.
Kursen steg raskt för att i november toppa på 35 kr. I dag betalas aktien i 14,50 samma som introduktionen.
C-RAD utvecklar nya innovativa lösningar för användning inom avancerad strålbehandling. Man tillhandahåller produkter för positionering, tumörlokalisering och strålbehandling. Slutkunder är främst strålbehandlingskliniker över hela världen. All produktutveckling sker i tre helägda dotterbolag, C-RAD Positioning AB, C-RAD Imaging AB och C-RAD Innovation AB. C-RAD Imaging AB är placerat i Östersund medan de övriga företagen har sin verksamhet i Uppsala.

Pilum är ett miljöföretag och noterat på First North. Introducerades på börsen i början av 2005 till kursen 3 kr. Aktien har som högst varit uppe i dryga 7 kronor, våren 2007. I dag är kursen dryga 3 kr.
Pilums affärsidé är att vara ett energi- och miljöföretag som skapar mervärden för kraft-, vattenreningsbranschen och processindustrin. Pilum erbjuder dessa kunder anpassade lösningar för rökgas- och vattenrening samt värmeåtervinning för bio- och sopförbränningspannor.
Pilum består idag av två helägda dotterbolag, Pilum Enginerring AB samt Pilum Technologies AB.

Avega är en IT-konsult och finns på First North. Kom in på listan i november 2007 till kursen 18 kr. Bolaget redovisar en god vinstmarginal på ca 19 % och är i en expansiv fas. Nuvarande kurs 16,50.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0