Gotland ӌtermilitariseras"

Det handlar om att förrådsställa 14 Leopardstridsvagnar. Hoppas att vagnarna inte placeras i ett förråd utan sprids ut hos bönder över hela ön i deras lador. Överste Pellnäs verkar ha blivit lyhörd.
Nästa beslut verkar bli att åter införa flygskydd för huvudstaden. Hur blir det med västkusten och Göteborg skall Säve återuppstå som flygbas för JAS och inte enbart vara en plats för Ryanair? Bodens fästning kanske också kommer att remilitariseras. Norrland är sedan tidigare det viktigaste området att försvara. Hur blir det med arkipelagen utanför Karlskrona när ryska ubåtar kommer att patrullera kring oljerören? Skall svenska fiskebåtar kombinera fisket med att kolla på rysk militär?
Det enkla är oftast de kloka. Tolgfors förklarar de nya ideerna med att tung materiel kan placeras fast medan folk kan röra sig till materielen snabbt. Ganska självklart kan jag tycka så här med facit i handen. Varför har inte dessa lysande ideer framförts tidigare av det överbefolkade Högkvarteret?
Ingen återvändo för kasernerna på gamla kära I2 finns. Där kommer aldrig mer marschfötter att trampa. Ingen gång i livet har jag haft det så kamratligt och trivsamt som tiden i lumpen jämfört med yrkeskarriären där det mest var tillfälle att irritera sig på den dåliga och ineffektiva ledningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0