"Svensk fotboll"

Jag uppskattar bra passningsspel och skickliga tekniker i fotboll. Dvs när bollen är i spelarens ägo skall han direkt spela bollen med ett tillslag till en medspelare eller på ett skickligt sätt försvara ägon av bollen. Att försvara bollinnehavet är det mest tekniska en fotbollsspelare kan uppvisa. Spelaren gör det antingen genom att med bollen i ägo försvinna från motspelaren eller stöta ut motspelaren genom kroppsfint som omöjliggör att motspelaren får det utrymme som krävs för att erövra bollen.

När en svensk oteknisk spelare vilket är de flesta erövrar eller innehar bollen inträffar det omöjliga nämligen att antingen levreras en för svår passning som är omöjlig att ta emot för medspelaren eller också blir det kollision och frispark åt motspelaren.

Lämna över en eventuell placering som innebär deltagande i VM 2010 till Portugal. Svensk fotboll är inget för publik eller fotbollsentusiaster att skåda.

Lagerbäck klijar sig på hakan eller halsen och funderar på vad han skall kläcka ur sig för omöjligheter taktiskt för att mörka sin okunskap om fotbollens underfundigheter.

Spela som 1958 års lag uppvisade dvs enkla små passningar till närmaste motspelare dvs såga dig igenom även det mest tekniska motspelar lag som Portugal ex.

Löjliga fundringar kring 4-4-2 eller 4-5-1 har inget med svensk fotboll att göra det är bara något som Lagerbäck och kompani har som jobb att på kansliet fundera över och sitta och rita över dagligen. Dagdriveri helt enkelt.
Anfall med hela laget och försvara med d:o som Svennis gjorde på Änglarnas storhetstid.

Låt spelarna gå ut på plan och uppvisa sina kunskaper utan en massa taktiska dumheter från en ledning som inte har de kunskaper som i så fall erfordras jag menar om laget skall taktisiseras mot ett eventuellt resultat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0