FBKs åtta nederlag på röken

"Ja,Ja, så är det" citat från skidskytteexperten som hjälper Ulf Båge med kommentarerna. Citatet kunde lika gärna användas på individuella som lag när det ena gången går bra och andra gången går dåligt.

Sinuskurvorna karakteriserar idrottens själ på ett förträffligt sätt. Kurvorna uppvisar mer eller mindre utdragna mönster över tiden. Undantag finns. Det är några få förunnat att under hela sin karriär uppvisa exponentiell utveckling.

Kartläserskor med hippa beteenden såväl som coacher som snickrat ihop någon kompott hemma vid köksbordet och som blivit beryktad för sin undergörande verkan av mindre kritiska församlingar kallas in för att avhjälpa dalarna.

Knappt någon undgår coachernas undergörande medecinering. Allt från den lägst stående på samhällsstegen till de högst rankade skall komma i åtnjutande av tinkturen.

Förvisso är det så att alla människor behöver dialog med andra om livets mening och såväl glädjeämnen som svårigheter. Där håller jag med den Värmländske poeten och författaren Berg som vill ha mer ord och tal människor emellan. Det är nyttigt att skriva och tala om all sköns dynga. Det utvecklar demokratin och försvårar för auktoriteterna att ta plats.

Många arbetsplatser är tysta på grund av någon skalle som tar för stort utrymme. Och så är det många ggr i vardagslivets umgänge. Några talar stort och brett medan andra lyssnar och mest tänker.

"Ja, Ja, så är det"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0