Centern

Jag hoppas att väljare lockas över från socialdemokraterna till centern. Lockas kan vara fel ord. Varför inte ett tydligt stäållningstagande för en mer avreglerad frihetsvänlig politik med inslag av tydliga prioriteringar av de grupper som har det besvärligt i samhället.

Lägg därtill en klar och tydlig process i valet av partiledare med mer än en kandidat för medlemmarna att ta ställning till. Själv hoppas jag på Annie Johansson som jag följt i riksdagdebatter. Hon har ett trevligt och naturligt framträdande och en debattteknik utan later och därtill en mjuk kvinnilig stil.

Centern har på sjuttiotalet engagerat fyra ggr fler väljare jämfört med dagens opinionssiffror. Det har förstås att göra med avfolkningen av landsbygden och den minskande jordbruksbranschen som av tradition har lockat de flesta centerväljare. Det tar lång tid att förändra attityder. Nu borde den attitydförändringen vara avgjord och nya grupper lockas genom en tydlig liberal politik och en partiledare som får genomslag hos stora väljargrupper.

Stora grupper inom socialdemokratin kanske upp till 10% är tveksamma till centralisering och politikermakt. När samhället fortsätter att utvecklas blir allt fler uppmärksammade på den dåliga prioritering som centralisering av makten ger upphov till. Politikers visioner har en tendens att urvattnas när statliga myndigheter skall omforma politiken till praktisk handling och till gagn för medborgarna. Bättre då att väljarna får bestämma mer av resursfördelningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0