Årsbästa

Jag har varit avvaktande till cykelrundor senaste dagarna mest på grund av det kyliga vädret. Dock efter diverse tveksamma tankar besdtämde jag mig på eftermiddagen för att köra Kilsrundan.

Vid första tidskontrollen kom jag in på 29,50. Godkänt! När jag korsade 45an in mot Kil visade uret 50,30 och det var lite överraskande starkt. Medvinden gjorde förstås att tiden blev skaplig. Men det är mycket småkullrigt från avtagsvägen vid Edsvalla och upp mot stationssamhället så det gäller att låren håller för trycket i pedalerna.

Motvinden började kännas obehaglig efter passagen av Sannerudsvallen och villa samhällena öster om Kil. Dock kändes låren starka och jag tryckte på bra upp mot Grava kyrka och kände mig nöjd med att jag kunde kämpa på bra i motvinden.

Vätskedepån vid Grava kyrka blev 30 sek kort. Jag vill ju inte förlora för mycket tid. 1,19 vittnade om att jag kanske kunde vara på väg mot årsbästa.

Nu satte motvinden in ordentiligt genom Skåre och upp mot Skårekorset. Rakt österut parallellt med 45 rullade jag på med god fart. Vid övergången av 45 hindrades jag av bilar på väg mot Kil, uppskattningsvis i 30 sek.

Sträckan mellan 45an och Trossnäsvägen är då doch då tungkörd och förstås börjar tröttheten kännas i både ben och andra kroppsdelar.

Väl ute på Trossnäsvägen sätter kämpaglöden in och en titt på klockan övertygar mig om att årsbästa tiden är inom räckhåll.

Sista biten upp mot Önnerudsåsen är kämpig och jag intalar mig att benen måste går runt i bra fart på låga växlar ända upp på krönet.

Kollar en sista gång på klockan och förstår att jag måste komma in på årsbästa med god marginal. Tränar sista biten på att verkligen trycka tramporna uppåt och känner att farten ökar på grund av den akten.

Mycket riktigt årsbästa blir det 1,55,30. Nöjd och duschar varmt, en härlig känsla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0