Hollandsmatchen

Hoppet är som bekant det sista som överger människan. Givetvis går det inte för svenska fotbollskommentatorer att i morgonsoffan sitta med nerböjt huvud och säga att vi är sämre fotbollsspelare jämfört med Finland och att matchen mot Holland i kväll troligen förloras.

Utan alternativ till spelideer måste tas fram. Att lyckas med defensiven är lösningen till ett resultat mot Hollndarna som i bästa fall kan göra att Hysen kan contre in till seger med 1-0. Eller blir det ett inlägg som turligt studsar på Toivonens huvud och ger oss segern.

Jag satt och knäppte på TVn i går em och råkade se ett sammandrag av första halvleken mellan Tjeckien och Spanien. Aldrig mer än ett tillslag i passningspelet. Felpass från spanjorernas sida mycket sällsynt. Bollen trillas i långa sekvenser på mittfältet utan stress och helt plötsligt en genomskärare och vips bollen i mål.
Säkerheten i passningsspelet och i behandlingen av bollen i trängda lägen är frapperande hos europeiska nationer jämfört med vad landslaget åstadkommer.

Det vore bra om kommentatorerna kunde klargöra vad som gäller i händelse av oavgjort eller seger. Det skulle kunna åskådliggöras med ett vanligt speldiagram där det går att se vilka grupper som eventuellt möter vilka för att få fram de sista lagen till EM slutspelet.

Möjligheten att gå vidare för sverige verkar ligga i att Holländarna på grund av den kyliga väderleken mer eller mindre tappar lusten och lägger ned. I alla fall verkar det vara kommentatorernas andrahandsalternativ. Nu tror jag inte att Holländarna vill åstadkomma ett sådant rykte bland Europas fotbollscelebriter. Kroaterna skulle inte bli glada.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0