Politiskt ointresse

Bygga ett nytt Sverige. Rasera och montera ned. Minnet är kort. Nuvarande regering har ruckat minimalt på regler för sjukskrivning, inte höjt A-kassan som socialdemokraterna i stort varit överens om. Politiken tycks handla om att försöka ändra beteenden hos en ytterst liten minoritets tillkortakommanden när det gäller att anpassa sig till majoritetens korrekta beteenden. Dvs att går till jobbet med rinnande näsa och klara sig med en sparad individuell ekonomi över en arbetslöshets period.
Skolan, är det någon som tror att det inte bland 200 000 lärare finns ca 10% som inte klarar av att matcha oroliga sjunde klassare? Oavsett politiska reformer.
Vi har kommit så långt i reformbyggandet i landet att visst finns det sprickor här och där som behöver putsas till.
Visst håller jag med Gudrun Schyman och hoppas att hon kommer in i riksdagen. De etablerade partierna har inte åstadkommit nog men det beror på motståndet från en stor allmänhet som inte är mogen för lika lön och lika uttag i föräldradagar.
Majoriteten är ointresserad av den politiska retoriken och tittat hellre på ”Mästarnas mästare” än följer en eventuell partledardebatt.
Om det nu viner en vänstervind över landet kommer den snabbt att övergå till en mild västanfläkt inför valet. Och om nu Löfven kommer till makten kommer han att snabbt visa hur pragmatiskt hans förhållningssätt gentemot verkligheten kommer att vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0