Skellefteå

Det var inte Linköping som gjorde misstag när Skellefteå vann semifinalmötet med 4-1 i matcher. Inte heller var det så att Skellefteå inte spelade speciellt bra. Det var så att Skellefteå åkte i från Linköping. De åkte helt enkelt skridskor mest och fortast. Och hade mest klubbteknik och styrka i klubban i närkamperna. 
Kommentatorerna, Wikegård m fl fokuserar för det mesta på att det är det förlorande laget som gör misstag sällan på att det vinnande laget förorsakar misstagen med bättre spel. 
Skellefteå vann överlägset de två första matcherna. Därefter lade Skellefteås tränare in hårda träningspass dagen före semifinalspelets återstående matcher för att förbereda sig inför finalspelet. På grund av träningen tätt in på de tre sista semifinalmatcherna blev det tuffare än det annars blivit. 
 
Nu har chanserna för att Skellefteå skall ro hem finalspelet i fyra raka matcher ökat ytterligare med många procent uppskattningsvis från 50% till 70%. Varför ? Frölunda lyckades få in en puck i slutet av semispelet mot Växjö och då kommer skärpan och fokuset att ytterligare försvagas inför finalspelet mot Skellefteå i och med att lagen tvingas till en eller två matcher till. Medan Skellefteå ytterligare kan spä på med två till tre bra styrkepass att lägga till de många övriga under säsongen. De vanliga kommentatorernas sagor om att vilande laget kan bli ringrostigt är bara okunnigt och vittnar om bristande insikt i vad uppladdning med bra träning innebär. Ordet träning nämns ytterst sällan bland de insiktfulla kommentatorerna utan fokus ligger på spelsystem och målvakternas förträfflighet. Kollektivet betonas sällan utan jämförelse mellan vad enstaka spelare har för betydelse för laget betonas ihärdigt och är matchavgörande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0