Färjestad

I ett inslag i Värmlandsnytt i går intervjuades Färjestads tränare Tommy Samuelsson och spelaren Gulasch. Båda betonade att aggressiviteten måste bli bättre och att det kommer att visas redan i kvällens match mot Malmö. Tyvärr följde inte reportern upp påståendet hur aggressiviteten skall bli bättre. Det hade varit intressant att höra.
 
I senaste matcherna mot Skellefteå, Brynäs och HV har målfabrikationen inte varit på topp. Förklaringen är enkel. För att producera mål krävs spelövertag och att laget tillbringar en stor del av matchtiden i anfallszon. För att så skall ske måste varje spelare vara starka skridskoåkare. Även en relativt oinitierad betrakatare av ishockey ser att Färjestad övergläns i skridskoåkning av topplagen i SHL. 
 
Lag som Frölunda, Brynäs och Växjö har insett att något måste förändras i träningskonceptet för att kunna ge Skellefteå en match om SM titeln. 
 
Jag är förvånad över att en så rutinerad tränare som Samuelsson inte verkar kunna ta tag i laget och driva träningen i en riktning som gör att laget kan konkurrera med de bästa. Så verkar inte ha skett de senaste månaderna medan topplagen har ångat i från med träningen.
 
Serien börjar nu utkrisallisera sig och tyvärr tyder senaste utvecklingen på att Färjestad allt mer tappar mot andra lag. Tipset blir att Karlstadspubliken troppar av när placeringen i tabellen halkar ner mot de nedre regionerna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0