Norsk dominans och vad gör vi åt den?

Återigen och nu med ännu mer förödande dominans av de norska skiddamerna i Davos. Tvärtemot vad SVTs expert förutspådde. Med anledning av att nu gick tävlingen på hög höjd så skulle fler continentala länders atleter blanda sig in bland topplaceringarna.
 
Björgen och Steira tävlar inte i år, de ersätts av kommande norska toppåkare. Hur går det till frågar jag mig? Undviker svenska skidförbundet frågan och stoppar huvudet i snödrivan för att slippa se och höra? Självklart påverkas norska dominansen av förutsättningarna med terräng i stora delar av landet som passar sig för skidåkning.
 
Varför inte resonera som så att när vi i landet inte har perfekta förutsättningar i form av passande terräng i våra folkrikaste delar av landet, då måste vi hantera det på ett sådant sätt att vi kompenserar med åtgärder som gör att även talangerna för skidåkning som säkert finns i Skåne, Blekinge m fl sydliga landskap också ges chans att bli bra skidåkare. Finns möjligheten?
 
Givetvis! Skidåkning går att bedriva även på sommaren med hjälp av rullskidor och glaciärer finns på sommaren. Det går inte att sitta på kansliet och vänta på att talanger skall stå på kö och anmäla sig med föräldrar i hasorna. Då blir inte urvalet det rätta och inte heller många att välja på.
 
Avsätt resurser till att finnas på högstadier och gymnasier i sydliga landskap och propagera för att pröva på rullskidåkning och locka med läger på kontinenten efter något års träning.
 
Göteborg har fått sin skidtunnel. Jag anar utan att veta att svenska skidförbundet inte har varit inblandad i projektet. Varför har inte Stockholm en skidtunnel? Sover ledningen för Vasaloppet under sommarmånaderna?
Med vinstmarginaler som är högre än Hennes/Mauritz undrar jag varför inte skidtunnlar sedan fem års tid finns i våra tio största städer? Kostar det mer att anlägga skidtunnlar än inomhushallar för skridskoåkning? Troligen inte!
Slappheten är total i organisationen. Finns det ingen som tar initiativ till kreativa möten med målsättning att kväva den norska dominansen?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0