Stackars hund

Ett av de mest aningslösa och ensidiga reportage råkade jag bevittna i dagens Värmlandsnytt. Reportaget handlade om att älgjägare har rätt att till Länstyrelsen inkomma med ansökan om skyddsväst till älgjägarens hund.
 
Och reportaget innehöll ett exempel på en stackars hund som blivit utsatt för ett vargangrepp och som är fullt naturligt att högre stående rovdjursarter angriper lägre stående varelser. Skall alla ekorrar osv ha rätt att till länstyrelsen inkomma med bidrag för någon form av skydd mot högre stående rovdjur?
 
Ger man sig in i leken får man leken tåla brukar vara en gångbar slogan. Och älgjakten betraktar jag som en lek med naturens krafter. Aningslösa älgjägare verkar vara ute efter att sätta naturens krafter ur spel. För att på naturens bekostnad skaffa sig fördelar. Låt vargen sköta en del av balansen i naturen genom att decimera älgstammen och räcker inte det bör kommunala älgjägare sköta övrig avskjutning.
 
Hundar är ett trevligt sällskapsdjur som skall användas till promenader och lekar med husse och en del andra tjänster i samhället inte att hjälpa till att jaga försvarslösa vargar som skjjuts av människan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0