Blåa bären

Jag inledde blåbärssäsongen redan några dagar före lördagen den 18 juli. Då var blåbären dåligt mogna och det gick trögt att med bärplockarens hjälp få av bären från kvistarna. Allt eftersom dagarna gått har bären mognat och nu går det tämligen lätt att repa av de underbart stora blåa bären. Men än finns det att göra för vatten och värme för att ytterligare kvakitetshöja gudomligheterna.
 
För mig tar det ca 15 - 20 minuter att med cykelns hjälp nå plockställena. I år behöver jag inte förflytta mig och leta efter bären. Bären finns raktiskt taget överallt och på en del ställen överfulla kvistar med stora mörk blåa bär. Jag fyller två bärplockare (ca tre liter) på knappt en timma. Hittills har det blivit 20 liter som nu ligger infrysta.
 
Mellan reporna reser jag på mig och ser mig omkring i skogen i hopp om att få se något djur men inte. I stället betraktar jag den gudomliga miljön som skogen utgör. Nu har jag ett plockställe där jag kan se mig vida omkring och vilken upplevelse en sen eftermiddag när solen står lågt och skiner mellan tallarna och tystnad råder. Jag tänker att varför inte ligga över i skogen i ett tält och tända en brasa vid mörkrets inbrott. Det blir förstås inte av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0