Skolan

Skolresultat har diskuterats i partipolitken de senaste åren och åtgärder har inte saknats hur bättring skall kunna åstadkommas. I dag läser jag på Dn Debatt ett forskningsresultat http://www.dn.se/debatt/invandringens-effekt-pa-skolresultat-kraver-krafttag/. Synnerligen intressant. Och vad som förvånar mest är att jag aldrig hört en politiker klart säga att elever med dålig eller ingen skolunderbyggnad har ökat i svenska skolor och kan vara orsak till det klena resultatet.
 
Artikeln innehåller  många självklarheter ex att sämre elever  kommer i ett ofördelaktigt läge på grund av den kultur som har införts i svenska skolan senaste decennierna dvs att eleverna själva skall söka kunskap och vara en del av att planera undervisningen. Visst har det från kritiker håll hörts att det är de som är handikappade från början behöver en auktoritets och strukturerad undervisning.
 
Jag anar ett samband mellan SDs höga opinionssiffror och det faktum att en hög andel av SDs nytillkommande väljare har insett problemen i skolan och inte längre accepterar förhållandena i skolan. 
 
Det är inte enbart de med dåliga resurser som får ytterligare negativa konsekvenser utan självklart är det elever som borde stimuleras som också missgynnas av den rådande ordningen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0