Rasism och nöd

Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti konstaterar en överväldigande majoritet av politiska motståndare och politiska kommentatorer. Samma kategori föklarar i nästa andetag att majoriteten av SDs väljare inte är raistiska.
 
 
Det skulle förstås vara nästintill politiskt självmord av politiker att påstå att  800 000 av väljarna är rasister. Men å andra sidan ligger en underton i påståendet om ej rasism hos väljare att de inte förstår sig på politik eller är så dåligt insatta i vad de röstar på därför kan det ifrågasättas om demokratin fungerar.
 
 
Men så är det inte att inte väljare sätter sig in i vad olika partier står för utan de är tämligen välinformerade säger analytikerna. Utan varför många röstar på SD är därför att de tycker att integrationen av de många utifrån kommande inte fungerar. Många tycker att kostnaderna är för stora för mottagandet och tar inte hänsyn till att inkomsterna på sikt också kan vara en faktor som gynnar samhället. Alltså en majoritet av SDs väljare är alltför populistiska och faller för SDs kortsiktiga argument att det är bättre att hjälpa flyktingar till en drägligare tillvaro i flyktinglägren. Slutsatsen måste bli att övriga politiska partier kan inte hålla på med argumentet att SD är ett rasistiskt parti utan förklara för väljarna varför Sverige behöver invandringen. Samtidigt som väljarna måste uppleva att nödvändiga samhällsinstitutioner fungerar på ett godtagbart sätt. Annars ställs mindre lyckade grupper mot de mer väletablerade som upplever att de betalar skatt och inte får igen uppoffringen med väl fungerande samhällsservice.
 
 
SDs opinionssiffror stiger för varje opinionsundersökning varför det är viktigt med att verkligen komma underfund med varför människor tar ställning mot att hjälpa människor i nöd. Många kanske tror att människor ställer sig på knä utanför våra köptempel av någon annan anledning än att underlätta för sig själva och nära anhöriga till ett mänskligare liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0