Mera Logik

 
 
Jag lyssnade på RD partiledardebatt häromdagen. Och Åkesson upprepar sin argumentation om att flyktingar skall hjälpas i närområdet. Han säger inte stopp, stopp utan hit men inte längre. Tycka vad man vill om det men motståndarna borde fundera på varför Åkessons opinionssiffror ökar. Möjligen kan en av faktorerna vara att väljare inser att den argumentation som han möts av inte överensstämmer med vad Åkesson säger.
 
Starkast överlever och skaffar sig ett bättre liv. Den största flyktingströmmen blir kvar i krigssonen eller tar sig över gränsen till lägren. En försvinnande liten del tar sig vidare upp till Norden. Den delen förmår vi inte organisera t ex med att åtminstone de starkaste kommunerna skickar ner bussar till Trelleborg.
 
Hur skall ett kommunalråd från ex min kommun kunna se kommunalrådet från Trelleborg i ögonen nästa gång de möts? Bedrövligt att få vetskap om den obefintliga samordningen mellan myndigheter i landet varje kväll i nyheterna. Det finns regionråd t ex i Värmland m fl ställen. Varför lyfter inte dessa tjänstemän på luren till kommunalråden i distriktet och säger att nu måste vi skärpa oss och skicka ner bussar till Trelleborg?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0