Socialdemokraterna och LO

Människor är beroende av bostad, mat och kläder och diverse andra ting. Allt går att få tag i till varierande kvalite, priser och snabbt för majoriteten utom bostad i alla fall om jag vill bo i Stockholm. Inte ens en så välsituerad medborgare som Margot Wallström kan skaffa sig en tillfällig bostad i Stockholm på egen hand och med egna pengar. 
 
Wallström skiljer sig inte från majoriteten av bostadssökande i Stockholm utom i ett avseende hon har sociala kontakter som står i kö för att erbjuda henne bostad. Annelie Nordström, kommunals ordförande råkade av en händelse komma först att erbjuda utrikesministern bostad.
 
Marknaden för hyresrätter fungerar inte. Kontakter och mygel är enda sättet att tillfälligt få hyra en bostad i huvudstaden.
 
Wallström borde på nästa regeringsmöte väcka tanken på att införa en fungerande marknad för hyresrätter i Stockholm. Hon kanske kan få med sig någon regeringsledamot i den inom partiet sensationella tanken. Någon kommenterar tankarna med att så kan vi inte göra mot  Hyresgästföreningen. Vi måste värna om dem som redan har en bostad blir slutsatsen på mötet.
 
Senare på dagen har LO ett möte om kommande avtalsrörelse och kommer till slutsatsen att vi måste höja lönerna för de som redan är inne på arbetsmarknaden. Tänk inte på dem som står utanför det problemet får vi diskutera på nästa möte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0