Spelet och ledarskapet

Det går inte att bortse från verkligheten och ägna sig åt önsketänkande. Jo förvisso för att hålla intresset vid liv och hoppas på det möjliga. Allt är möjligt! Men inte den här gången  för svenska fotbollslandslaget. Kunnandet räcker inte till. EM är över även om det återstår två förlustmatcher.
 
I lagsporter finns inga bestämda mått som i andra idrotter och jämförelser haltar. Den som inte ser att bollteknik och precision i passningarna saknas hos landslaget den vill heller inte se verkligheten.
 
Kolla på nedtagningar, mottagningar, krossbollar djupledspassningar och löpningar för att göra sig passningsbar hos lag som Italien, Spanien m fl för att inte tala om Tysklands bolltempo och löpförmåga hos samtliga spelare i Tyskland. Jag blev oerhört imponerad av just springandet hos Tyskarna. Hur tränar de upp den förmågan? Förekomme ren löpträning? Kanske 20*200m eller 100*100m. Troligen! Har Hamren överhuvudtaget planerat träning individuellt för varje spelare under senaste halvåret eller vad innebär det att vara tränare för landslaget? 
 
Svenska proffs borde veta om hur det tränas internationellt, men därom talas ingenting och ingen frågar. Och inga frågor ställs om individuell träning för att höja förmågor ho laget inför turneringen.
 
Hamren, han är handlingsförlamad. När det inte funkade i första halvleken, varför byter han inte in Albin Ekdahl m fl för att chansa utan väntar till 82 minuten? Är det ledarskap? Betyder inte proffserfarenheten mer än Lewickis kunskaper inhämtade från allsvenskan.
 
Nej, svensk landslag står miltals ifrån att uppfylla förväntningar från supportrar. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0