Förberedelser inför EM

Jag undrar hur Sveriges förbundskapten Hamren tänker fotboll? Vad säger han till spelarna när de går ut till landskampen mot Slovenien för de sista förberedelserna inför EM? Är det, kämpa grabbar eller nu jävlar ger vi järnet? Eller är det något mer sofistikerat fotbollstänk han utvecklar vid samlingarna som föregår träningar och uppföljning efter ett träningspass. Samlingen inför EM bör innehålla teorier om fotbollstänk eller som det heter att laget skall ha en spelide. Eller tänk om Hamren kunde komma på något i stil med att titta på en video hur Europeiska topplag spelar fotboll. Hamren kan börja med att titta på Östersund hur de trillar bollen efter marken med begränsade resurser. Naturligtvis är det sent att utveckla spelideer fjorton dagar före själva finalen. Spelideerna har Hamren utvecklat under sin tid som förbundskapten. Av detta syns ingenting i spelet mot Slovakien.
 
Första halvleken mot Slovenien var en fullständig katastrof vad beträffar spelide och taktik. Det var som vanligt. Obefintligt spel och bollhållande. Långa passningar som kan karakteriseras som chanspassningar som i nio fall av tio är dömda att misslyckas. Bollinnehav, ja det stod Slovenien för. Wernblom! Hur många frisparkar drar karl på sig? 
 
Målsättningen mot Slovenien borde ha varit att åstadkomma 3 - 4 passningssekvenser med 25 - 30 passningar inom laget i första halvlek. Mot passningsskickliga lag som Italien och Belgien är det en fördel att ha bollen inoim laget så mycket som möjligt för att förhindra motståndaren att komma till avslut. Chanser uppstår antingen slumpmässigt eller av det andra lagets misstag eller rent av egna lagets skicklighet om bollen vårdas inom laget. Men så resonerar inte Hamren. Han vill komma till avslut så snabbt som möjligt vilket innebär bollövervikt för motståndarlaget och fördelen som det innebär i uppkomna chanser vilket också visade sig i gårdagens match.
 
Blir det bättre med Ekdahl, Källström m fl på mittfältet? Nej för speliden finns inte.
 

RSS 2.0