Arbetsförmedlingen

Jag är inte färvånad över den kritik över Arbetsförmedlingens sätt att arbeta som med jämna mellanrum dyker upp i insändare. Afs representant Len Hertzberg bemöter kritiken med sin positiva syn på myndighetens sätt att arbeta och de aldrig sinande resurserna.

Det vore klädsamt om Lena också redovisade fakta som är: Arbetsförmedlingens track record som förmedlare av arbeten kunde minst sagt vara bättre. (Man förmedlar cirka ett jobb per förmedlare och månad).

Jag hoppas att det inom Af pågår en intensiv kritisk debatt hur myndigheten skall kunna förbättra sig när det gäller förmedling av arbete . För att öka förtroendet för myndighetens sätt att arbeta borde Lena i fortsättningen inta en mer ödmjuk inställning till krtiken och även redovisa de dåliga siffrorna när det gäller förmedling av arbete.

Avståndet mellan vad arbetssökande och vad Lena svarar på kritiken och hur Lena upplever myndighetens bemötande av den sökande är monumentalt. Så bör det inte vara för att förtroendet skall kunna öka för myndighetens sätt att arbeta.


Landslaget

Fotbollslandslaget har åkt ur gruppspelet på ett idrottsligt logiskt sätt. Motståndarna har varit bättre. Motståndarlagen har passat bättre och förflyttat sig snabbare utan och med boll.

Zlatan som skulle vara segerorganisatör gjorde en slät figur mot England. Passade anmärkningsvärt dåligt. Det duger inte att ge bort tre till fyra bollar direkt på foten på motståndaren.

Huvuddelen av svenska laget spelar och tränar ihop med sina motståndare ändå är skillnaden märkbar i många av spelets kvaliteter. Snabbhet speciellt hos de svarta spelarna är övertydlig. Passningssäkerhet överlägsen med två till tre betygsenheter. Blick för spelet likaså.

I ett internationellt pressat sammanhang är sverige i nio ggr av tio om inte nitton ggr av tjugo förlorare. Vad som skulle kunna vända utvecklingen är om vi vesäntligt kunde skilja oss avseende förberedelser relativt motståndarna. Det går inte eftersom vi lever inte i Nordkorea.

Inte heller hjälper det att landslaget skulle få en internationellt erkänd tränare. Irland, vad hjälpte det att ha Italiens bästa tränare till hjälp.
 
Svenska supportrar är de enda vinnarna.


Politisk inkonsekvens

Uppenbarligen anser en majoritet av svenska medborgare och i synnerhet deras valda ombud att det föreligger ett både kort och långsiktigt hot mot landets säkerhet. Annars skulle inte den politiska processen sluta med en nota till skattebetalarna på dryga 40 miljarder årligen.

Däremot är vi skeptiska till europasamarbete som i grunden bygger på att europeerna ville försäkra sig mot krig och katastrofer i framtiden. Slutsatsen måste bli att sverige behöver ett starkt försvar men för övriga europeiska länder föreligger inget hot som vi bör delta i att samarbeta.

En annan slutsatsen borde bli att svenska folket är en samling nationalister som värnar om sig och de sina men inte är solidariska mot andra nationer på den europeiska kontinenten.

Mot det talar vår generösa invandringspolitik. 

Elmander och taktik

I vilken individuell idrottsgren hade det varit tänkbart att en utövare efter en månads skadefrånvaro och ringa träning förväntas göra en fullgod prestation i ett internationellt mästerskap?

I lagsporter är det fullt möjligt att en spelare efter lång tids bortavaro på grund av skada och medioker träning förväntas prestera.

I Elmanders fall räknar alla förståsigpåare  med att E springer i rätt lucka när Zlatan slår passningen. Men före det hur många gånger har Elmander rivstartat utan att få målchansen och är han på grund av för många rivstarter på alerten när Z i slutet av första halvleken äntligen får till den där förlösande passningen.

Bättre då att starta med en defensiv elva utan Elmander. Elmander bör träna en vecka till och vara i om inte på topp så i alla fall halvtränad till matchen mot Frankrike.

Brev till Thomas Engdahl

Hej Thomas !

 

Jag tvivlar på att Du till fullo har tänkt igenom uttagningskriterierna för Maraton och i synnerhet närstående OS Maran.

Precisa kvaltider kan vara aktuella för de flesta löpgrenar dock inte för Maraton. Där bör en tid inom ett tidsintervall vara kvalificerande. Dessutom bör en rad andra kriterier och hänsyn vara rådande för kvalificering. Således mer ett resonerande just för att det är en gren som är utsatt för en rad omständigheter som inte är aktuella inne på fiidrottsarenan. Inte minst väderförhållanden som blåst i en riktning och i  21 kilometer förstår alla att det påverkar tiden negativt.

Rådande träningsstatus i förhållande till för två månader sedan borde vara ett kriteri att värdera. Formkurva, hur ser den ut?

Friberg m fl kan säkert svara.

Långlöpares formkurvor varierar från dag till dag. Musses formkurva kan vara på topp tävllingsdagen och en del av hans konkurrenters sämre.

Sverige har många med intresse för långlopp inte minst bevisat av deltagandet i Sthlm Maraton, Göteborgsvarvet m fl lopp. Säkert skulle tittarsiffrorna vara betydande om vi hade en svensk deltagare i Maratonloppet på Londons gator.

Musse har genom en rad prestationer i internationella sammanhang i kombination med nuvarande formkurva gjort sig kvalificerad för en plats i London.

Låt inte byråkrati/statistik styra uttagningen i detta speciella fall. Vi är många f d elitmotionärer och i synnerhet nuvarande massor av motionärer som vill se svenskt deltagande i manliga OS maran.

 

Inge Johansson

Två Maratonlopp, Fem Lidingölopp, Ett Göteborgsvarv bland annat

Pers rek på 800m: 1,54,8 1500m 3.59,7


RSS 2.0