Landslaget

Fotbollslandslaget har åkt ur gruppspelet på ett idrottsligt logiskt sätt. Motståndarna har varit bättre. Motståndarlagen har passat bättre och förflyttat sig snabbare utan och med boll.

Zlatan som skulle vara segerorganisatör gjorde en slät figur mot England. Passade anmärkningsvärt dåligt. Det duger inte att ge bort tre till fyra bollar direkt på foten på motståndaren.

Huvuddelen av svenska laget spelar och tränar ihop med sina motståndare ändå är skillnaden märkbar i många av spelets kvaliteter. Snabbhet speciellt hos de svarta spelarna är övertydlig. Passningssäkerhet överlägsen med två till tre betygsenheter. Blick för spelet likaså.

I ett internationellt pressat sammanhang är sverige i nio ggr av tio om inte nitton ggr av tjugo förlorare. Vad som skulle kunna vända utvecklingen är om vi vesäntligt kunde skilja oss avseende förberedelser relativt motståndarna. Det går inte eftersom vi lever inte i Nordkorea.

Inte heller hjälper det att landslaget skulle få en internationellt erkänd tränare. Irland, vad hjälpte det att ha Italiens bästa tränare till hjälp.
 
Svenska supportrar är de enda vinnarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0