Hysteri efter Änglarnas seger mot AIK

 
 
Jag blir förvånad när seriösa kommentatorer blir lyriska för att inte skriva hysteriska över när en spelare lyckas ut av rena tillfälligheter toffla till bollen så att nätet strutas. Och när spelaren gör mål två ggr i samma match ja då finns det bara den spelaren i laget och de andra nämns inte. Härligt att Änglarnas coach tonade ner Engvalls insats och framhöll kollektivets insats.

Kommentatorn frågar Engvall i Änglarna efter två mål mot AIK om självförtroendet är i topp.
Engvall ställer motfrågan "är det så"? Jag skrattar.

Engvall har sannerligen inte utmärkt sig under säsongen men en rad tillfälligheter mot AIK gjorde att han steg som en raket upp mot fotbollsrymdens allra högsta höjder.

Andra medelmåttor som tofflar in mål då och då och får hjältegloria är Goitom i AIK och Kujovic i Norrköping. Vad skall spelare göra som spelar på topp när bollen råkar hamna framför fötterna på dem inom straffområdet? Ja, inte kan de vända sig om och spela bollen bakåt utan de sparkar förstås till bollen i riktning mot målet. Vad annat kan de göra? Men för den skull behöver inte kommentatorerna totalt tappa fattningen.
 
När får spelaren som slår en genial passning den berömelse som målgöraren får? Bärkeroth i Norrköping är en sådan bortglömd spelare som sällan nämns. Allsvenskan har inte många för att inte säga någon bolltrollare.
 
En ritig kommentar fälldes i går kväll efter AIK - IFK Göteborg och det var att det är för dåligt resultat av alla frisparkar utanför straffområdet. Och det handlar om att spelarna saknar bollkänsa och vägrar att nöta och nöta för att bli skickligare. Och vilken roll har tränarna i för dålig bollkänsla? Kanske finns ett visst hopp hos den unga generationen. 
 
 
 
 

Allsvenskans avslutning

 
 
Jag hoppas att Änglarna vinner Allsvenskan 2015. Men är kritisk till kvalitén i spelet. Passningsspelet är inte bra. Tillföljd av att spelarnas individuella förmågor att ta emot, behandla och leverera bollen är medelmåttigt. Jag har all respekt för Norrköpings framgångar som bygger på mindre resurser än konkurrenterna i toppen av tabellen. Strategin att satsa på egna förmågor imponerar. Jag är förvånad över att storstadslagen inte kan prestera bättre med tanke på mer publiktillströmning och tillgång till fler talanger.

Mera Logik

 
 
Jag lyssnade på RD partiledardebatt häromdagen. Och Åkesson upprepar sin argumentation om att flyktingar skall hjälpas i närområdet. Han säger inte stopp, stopp utan hit men inte längre. Tycka vad man vill om det men motståndarna borde fundera på varför Åkessons opinionssiffror ökar. Möjligen kan en av faktorerna vara att väljare inser att den argumentation som han möts av inte överensstämmer med vad Åkesson säger.
 
Starkast överlever och skaffar sig ett bättre liv. Den största flyktingströmmen blir kvar i krigssonen eller tar sig över gränsen till lägren. En försvinnande liten del tar sig vidare upp till Norden. Den delen förmår vi inte organisera t ex med att åtminstone de starkaste kommunerna skickar ner bussar till Trelleborg.
 
Hur skall ett kommunalråd från ex min kommun kunna se kommunalrådet från Trelleborg i ögonen nästa gång de möts? Bedrövligt att få vetskap om den obefintliga samordningen mellan myndigheter i landet varje kväll i nyheterna. Det finns regionråd t ex i Värmland m fl ställen. Varför lyfter inte dessa tjänstemän på luren till kommunalråden i distriktet och säger att nu måste vi skärpa oss och skicka ner bussar till Trelleborg?

Flyktingmottagandet

 
 
Det är märkligt, med den skyhöga byråkratin och administrationen i landets samtliga kommuner, länsstyrelser och landsting samt övriga myndigheter att man  inte kan organisera att ta emot några futtiga hundratal ensamkommande flykting barn.
 
Bussföretag finns en mass i Svea rike och jag anar att bussföretag i mindre omfattning än börsnoterade Nobina finns i praktiskt taget varje kommun av någorlunda storlek.
 
Finns det enklare saker att organisera än att kommuner arrangerar väntande bussar på kajen i Trelleborg?
 
Det måtte väl vara ett mindre problem att ta emot 50 människor än som Trelleborgs kommun tvingas brottas med problemet att ta emot tusental.
 
Varför anordnar inte SVT ett artistuppbåd som riktar sig till Sveriges kommuner med uppmaningen att skicka en buss till Trelleborg. De som inte svarar på uppmaningen får stå med byxorna nere och skämmas. Vad vore mer angeläget en dag som denna?

Debut som cyklist i Oslo


RSS 2.0